ukenru
v-radi-rozroblyat-zakonoproekt-schodo-zmini-religiynimi-gromadami-pidleglosti

В Раді можуть проголосувати за законопроект щодо зміни релігійними громадами підлеглості уже в четвер

 • 10458 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій дав доручення парламентському комітету з питань культури і духовності розробити законопроект, який би регламентував перехід релігійних громад в підлеглість з однієї церкви в іншу. Про це він повідомив на засіданні погоджувальної ради парламенту у вівторок, 15 січня, передає кореспондент УНН.

"Я звернувся з проханням до комітету, щоб був розроблений законопроект, доопрацьований і вдосконалений відповідно до рекомендацій Європейського суду з прав людини, проект закону щодо зміни релігійними громадами підлеглості", - сказав Парубій.

Він також зазначив, що у Раді зареєстрований подібний законопроект №4128, проте він не враховує усіх потрібних нюансів, які виникають в процесі переходу парафій.

Андрій Парубій припустив, що законопроект може бути підготовлений комітетом вже у середу, 16 січня, а в четвер депутати можуть розглянути його у залі.

Як повідомляв УНН, церква просить Верховну Раду України ухвалити закон, в якому буде визначений механізм обрання релігійного центру.

Українські Національні Новини

Політика