ukenru
v-putin-ta-r-erdogan-zustrinutsya-v-moskvi

В.Путін та Р.Ердоган зустрінуться в Москві

 • 10718 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на запрошення Володимира Путіна відвідає Росію 10 березня. Про це повідомляє прес-служба російського президента, передає УНН.  

Як зазначається в повідомленні, Р.Ердоган приїде до Москви для участі в шостому засіданні Ради співробітництва вищого рівня між РФ і Турецькою Республікою.

Під час переговорів президенти планують обговорити «весь комплекс питань російсько-турецьких відносин з акцентом на подальше відновлення взаємовигідних торгово-економічних зв'язків». Зокрема, йтиметься про реалізацію спільних проектів зі спорудження першої турецької АЕС «Аккую» і будівництва газопроводу «Турецький потік».

Передбачається також обговорення «регіональної проблематики» – насамперед, взаємодії Росії і Туреччини в боротьбі з міжнародним тероризмом і врегулюванні сирійської кризи.

За підсумками саміту очікується підписання низки двосторонніх документів.

Нагадаємо, 9 лютого троє турецьких солдатів загинули внаслідок випадкового авіаудару російських військових літаків на півночі Сирії. В.Путін висловив співчуття Р.Ердогану. Тим часом турецькі військові заявили, що заздалегідь передавали росіянам координати будівлі, де перебували їхні солдати.

Українські Національні Новини

Політика