ukenru
v-putin-pro-nadannya-bezvizu-ukrayini-ya-povnistyu-tse-pidtrimuyu

В.Путін про надання "безвізу" Україні: я повністю це підтримую

 • 10862 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що повністю підтримує лібералізацію безвізового режиму для України з боку Європи. Про це він сказав сьогодні під час щорічної прес-конференції, передає УНН.

"Я повністю це підтримую (надання "безвізу" Україні – ред.). Я вважаю, що безвізовий режим в Європі взагалі на грані холодної війни, і треба від нього позбавлятися якомога швидше. Якщо українці отримають право для безвізових поїздок до Європи, мені здається, що це буде правильним", - сказав він.

Однак В.Путін зазначив, що надання "безвізу" для українців без права на роботу є помилкою.

"Але настільки мені відомо, мова йде про надання безвізового режиму без права на роботу. Питання, чи збільшиться потік робочої сили з України до Європи. Звичайно, збільшиться. Тільки у нас в Росії, за попередніми даними, працює 3 млн українців. Якщо в Європі буде відкрито безвізовий режим і якщо там зароблятимуть трохи більше, звичайно люди, навіть з Росії спробують переміститися туди. Це буде серйозне навантаження на ринок праці", - зазначив В.Путін.

Крім того, президент РФ додав, що у випадку надання "безвізу" без права на роботу, українці все одно будуть працювати в Європі нелегально.

"Якщо не буде дано право на роботу, то тоді українців поставлять в незручне положення. Вони будуть працювати нелегально,.. не будуть соціально захищені і взагалі ніяк не будуть захищені... Якщо вже дозволяти безвізовий вїзд, то дозволяти і право на роботу", - додав він.

Нагадаємо, Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу".

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року. У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова. Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Президент ЄП Мартін Шульц раніше заявив, що сподівається на досягнення у січні фінальної угоди з Радою ЄС щодо безвізових поїздок для українців.

Комісар ЄС Дімітріс Аврамопулос висловив сподівання, що "безвіз" для України і Грузії запрацює на початку весни.

Українські Національні Новини

Політика