ukenru
v-parye-pidnimut-pitannya-legitimnosti-viboriv-prezidenta-rf-v-krimu

В ПАРЄ порушать питання легітимності виборів Президента РФ в Криму

 • 15960 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. На найближчій сесії в ПАРЄ українська делегація підніме питання щодо легітимності виборів Президента РФ в Криму. Про це повідомив народний депутат України фракції БПП, член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко, з посиланням на прес-службу партії повідомляє УНН.

"Спроба організувати вибори в анексованому Криму – це злочин. Це ставить під сумнів легітимність і так сумнівного Президента Путіна. Ви ж знаєте, кого вони оголосять переможцем. Це вже другі вибори після Держдуми, які проводяться в анексованому Криму. Хочу нагадати, що після останніх виборів в Криму до Держдуми, українська делегація домоглася внесення в резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи пункту про те, що після нелегальних виборів на анексованій території Криму – вся легітимність Держдуми поставлена під сумнів. Те саме буде з Президентом Путіним. Ми маємо ставити питання в ПАРЄ і на всіх міжнародних майданчиках", – сказав О.Гончаренко.

Він також нагадав, що найближча сесія в ПАРЄ відбудеться в квітні

"Ми обіцяємо, що українська делегація обов’язково підніматиме це питання. Незаконні вибори в Криму – буде одним з ключових питань", – резюмував О.Гончаренко.

Нагадаємо, журналістам, які збираються висвітлювати "голосування" президента РФ Володимира Путіна в незаконно анексованому Криму, слід в'їжджати і виїжджати з півострова відповідно до українського законодавства щодо перетину адміністративної межі.

Українські Національні Новини

Політика