ukenru
v-partiya-sluga-narodu-ofitsiyno-ne-pratsyuye-i-ne-otrimuye-zarplatu-zhodna-osoba-kvu

В партії "Слуга Народу" офіційно не працює і не отримує зарплату жодна особа - КВУ

 • 14332 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. В партії "Слуга Народу" офіційно не працює і не отримує заробітну плату жодна особа. Про це повідомив Комітет виборців України, передає УНН.

КВУ проаналізував фінансові звіти політичних партій за третій квартал поточного року, що включає період із липня до вересня.

"Відповідно до звіту "Слуги Народу" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в політичній партії офіційно не працює жодної особи. Так, у графі "працівники складу апарату партії" вказано цифру 0. Для порівняння: у ВО "Батьківщина" офіційно працює 73 особи, в "Європейській солідарності" – 46 осіб, в "Голосу" – 3, Радикальній партії Олега Ляшка – 20, "Самопомочі" – 264, "Українській стратегії Гройсмана" – 3", - йдеться у повідомленні.

"Слуга Народу" офіційно не витрачала гроші на заробітну плату. Із 240 млн грн, які політична партія витратила у липні – вересні, на зарплату не витратили ні копійки.

Як зазначили в КВУ, у "Слуги Народу" не зареєстровано жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

«Складно уявити парламентську політичну партію, в якій би працювали особи виключно на волонтерських засадах. Зокрема, партію, в якої немає оплачуваного на постійній основі бухгалтера, охорони, секретаря, працівників прес-служби та оргвідділу. Багаторічна практика вказує, що такі партії можуть здійснювати тіньову оплату праці – "в конвертах"", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Він підкреслив, що такі обставини в політичній партії свідчать про централізований характер управління та може бути спробою тінізації партійного життя.

Нагадаємо, у листопаді усі засідання парламенту відвідали лише 299 депутатів.

Українські Національні Новини

Політика