ukenru
v-orlo-zafiksuvali-nakopichennya-vorozhogo-ozbroyennya

В ОРЛО зафіксували накопичення ворожого озброєння

 • 8436 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати визначені мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння, зокрема, йдеться про гаубиці і танки, повідомляє УНН з посиланням на допис прес-центру ООС.

"У Луганській області міжнародні спостерігачі вкотре відзначають відсутність танків і гаубиць у визначених постійних місцях зберігання", – повідомляє українська сторона СЦКК.

Як зазначається, зокрема, 15 січня безпілотник СММ ОБСЄ в тимчасово непідконтрольних владі України західних районах Луганської області зафіксував озброєння з порушенням ліній відведення. А саме: дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) поблизу селища Біле. Того ж дня місія виявила, що в черговий раз відсутні п'ять танків (чотири Т-64 й один T-72), чотири буксирувані гаубиці (Д-30) та дві самохідні гаубиці (2С1).

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань РФ вкотре демонструють небажання дотримуватись мінських домовленостей, відверто нехтують консультаціями тристоронньої контактної групи та зацікавлені в загостренні конфлікту.

Нагадаємо, що 13 січня безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував 21 танк російсько-окупаційних військ в районі Тернове на схід від Донецька.

Раніше УНН повідомляв, що за даними СММ ОБСЄ поблизу окупованого Луганська на тимчасово окупованій території зосереджено 22 реактивні системи залпового вогню "Град".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП