ukenru
v-orlo-vveli-karantin-schob-prikhovati-strayk-girnikiv-minreintegratsiyi

В ОРЛО ввели карантин, щоб приховати страйк гірників – Мінреінтеграції

 • 13290 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. На тимчасово окупованій території Луганської області кілька тижнів приховували показники захворюваності на COVID-19. Карантин в Антрацитівському районі та місті Ровеньки ввели ж не через спалах інфекції, а щоб приховати страйк. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт Мінреінтеграції.

Так, повідомляється, що окупаційна російська адміністрація на ТОТ Луганської області України майже два тижні взагалі не оприлюднювала статистику по захворюваності. Жодним чином не було визначено кількісно-якісні параметри "сплеску" захворювання, який, начебто, призвів до введення "карантину" в Антрацитівському районі та місті Ровеньки.

"Де-факто "карантин" вводився з метою блокування поширення інформації про страйк гірників шахти "Комсомольська", які з 5 по 12 червня проводили акцію протесту під землею, вимагаючи виплати багатомісячних боргів із заробітної плати. Однак ці обмеження мети не досягли – відомості про шахтарський протест отримали широкий резонанс", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що є вірогідність продовження протестів на інших шахтах, адже борги по зарплаті є системним явищем, що виникло внаслідок споживацького і здирницького підходу до управління вугільними, металургійними та іншими підприємствами окупаційною "владою" на ТОТ України.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Луганської області зафіксували 466 випадків COVID-19 (летальних – 11, одужали - 418).

Українські Національні Новини

Політика