ukenru
v-ordlo-zafiksuvali-novi-fakti-rozmischennya-ozbroyennya-z-porushennyam-liniy-vidvedennya

В ОРДЛО зафіксували нові факти розміщення озброєння з порушенням ліній відведення

 • 10021 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. На непідконтрольній уряду України території Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала нові факти присутності озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Так, у звіті СММ ОБСЄ від 10 липня вказано, що на непідконтрольній уряду України території зафіксовано озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

А саме, 5 липня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено 7 реактивних систем залпового вогню на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ.

7 липня БПЛА СММ малого радіуса дії виявив 1 зенітний ракетний комплекс (9К35 "Стріла-10") у житловому районі на південь від населеного пункту Кадіївка.

8 липня СММ зафіксувала 1 танк (Т-72) на причепі-платформі біля населеного пункту Вуглегірськ.

Крім того, Місія зафіксувала озброєння, розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння як на підконтрольній уряду території, так і на непідконтрольній.

На підконтрольних урядові районах 9 липня СММ зафіксувала 10 танків (Т-72) у населеному пункті Покровськ і 4 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) біля населеного пункту Білецьке.

А на непідконтрольних уряду райони 5 липня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено 10 самохідних гаубиць (невстановленого типу), 12 буксируваних гаубиць (невстановленого типу) і 10 танків (невстановленого типу) на полігоні поблизу Міусинська.

8 липня Місія зафіксувала 1 танк (невстановленого типу) на причепі-платформі в населеному пункті Михайлівка.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ 30 червня повідомила, що Україна і сепаратисти самопроголошеної "ЛНР" заявили про завершення розведення військ в узгодженому районі у станиці Луганській.

За даними української розвідки, у районі населеного пункту Станиця Луганська, на території, з якої, за заявами противника, виведені його війська, продовжують перебувати групи військовослужбовців російсько-окупаційних військ.

Крім того, не дивлячись на домовленості про розведення армійських сил у Станиці Луганській, всі правоохоронці системи МВС продовжують нести службу в цьому місті та пильнувати порядок. Крім того, посилено окремі підрозділи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП