ukenru
v-opori-rozpovili-yak-pokarayut-gritsenka-za-porushennya-pravil-agitatsiyi

В ОПОРІ розповіли, як покарають Гриценка за порушення правил агітації

 • 10465 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Кандидату в Президенти України Анатолію Гриценку загрожує адміністративна відповідальність за порушення правил передвиборчої агітації. Про це УНН розповіла координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка.

Передвиборча агітація Гриценка розпочалася 16 січня, уточнила вона. У той же день на Тернопільщині спостерігачі ОПОРИ виявили білборди кандидата з гаслом "Чесні у владі – гідне життя людей", які водночас не мали вихідних даних, як того вимагає законодавство.

"Представники ОПОРИ викликали поліцію та склали відповідну заяву. Випадок має ознаки порушення ЗУ "Про вибори Президента України", - уточнила Галушка.

За її словами, за порушення правил агітації Гриценку загрожує адмінвідповідальність - штраф у розмірі до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 2 статті 212-13 КУ про адмінправопорушення).

Довідка: частина 16 статті ЗУ "Про вибори Президента України" забороняє виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Українські Національні Новини

Політика