ukenru
v-opori-prokomentuvali-mozhlivist-provedennya-debativ-na-olimpiyskomu

В ОПОРІ прокоментували можливість проведення дебатів на "Олімпійському"

 • 14109 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Передвиборчі дебати можуть пройти на НСК "Олімпійський" за рахунок коштів держбюджету, за умови, що кандидати домовляться про деталі, а також будуть врегульовані окремі підзаконні акти. Про це кореспонденту УНН повідомили в прес-службі Громадянської мережі ОПОРА.

"Фактично є сценарій, коли кандидати проводять теледебати і за рахунок коштів виборчого фонду, і приходять додатково на сценарій "Суспільного". Є сценарій, що "Суспільне", у разі врегулювання окремих підзаконних актів, організувати це на стадіоні "Олімпійський", як погодились учасники другого туру, і це теж фінансується за рахунок державного бюджету. Всі сценарії можливі, і кандидати мають відійти від емоцій. Головне, що прозвучало, що вони готові, і треба сісти і обговорити формат цих дебатів", - зазначили в прес-службі організації.

При цьому в ОПОРІ додали, що згідно з законодавством, два кандидати, які проходять у другий тур, можуть брати участь у теледебатах за рахунок держбюджету. Такий захід проводиться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 і 22-ю годинами у прямому ефірі, тривалість цих дебатів – не менше 60 хвилин. Програма дебатів формується організатором, а трансляцію здійснює суспільне телебачення й всі канали, які бажають зробити це, - на безоплатній основі.

Є також закон, який розглядає дебати як форму передвиборчої агітації. У такому разі кандидати самостійно вибирають форму, програму і місце заходу. У той же час можливий і третій варіант, коли в результаті змін до деяких підзаконних актів погоджується формат дебатів за рахунок коштів державного бюджету, але в іншому форматі – і в іншому приміщені, із залученням виборців, прихильників кандидатів

Нагадаємо, кандидат у президенти України Володимир Зеленський погодився на дебати перед другим туром виборів, однак висунув свої умови до діючого глави держави Петра Порошенка.

Його пропозицію прийняв чинний голова держави і другий кандидат у президент Петро Порошенко.

Голова правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook заявив, що НСТУ починає перемовини з кандидатами у президенти щодо організації їхніх дебатів на НСК “Олімпійський”.

Директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко запевнив, що правоохоронні органи без проблем зможуть зберегти спокій на НСК "Олімпійський", під час проведення запланованих дебатів кандидатів на пост президента України.

Українські Національні Новини

Політика