ukenru
v-oon-zaklikali-poetapno-vidnoviti-robotu-kpvv-na-donbasi

В ООН закликали поетапно відновити роботу КПВВ на Донбасі

 • 16405 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. В ООН закликали всіх залучених сторін запровадити поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду. У рамках такого підходу потрібно узгодити необхідні кроки та забезпечити чітке інформування про них населення. Про це повідомила координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані, передає УНН.

"Упродовж майже трьох місяців роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) уздовж "лінії розмежування" на сході України було припинено у зв'язку із заходами запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19. Сотні тисяч громадян України, які до початку пандемії регулярно перетинали "лінію розмежування", прагнуть знову побачити рідних, підтримати близьких, яким необхідна допомога, відвідати могили своїх рідних або дістатися до послуг освіти, медичної допомоги та інших основних послуг", - зазначила вона.

Зазначається, що карантинні обмеження поступово послаблюють по всій території України.

"Я звертаюся до всіх залучених сторін запровадити поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду. У рамках такого підходу потрібно узгодити необхідні кроки та забезпечити чітке інформування про них населення. З огляду на загрозу пандемії COVID-19, яка все ще залишається, я закликаю вжити всіх необхідних попереджувальних заходів, згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, для мінімізації ризику передачі вірусу серед громадян, які перетинають "лінію розмежування", персоналу КПВВ та мешканців навколишніх громад. У ці складні часи Організація Об'єднаних Націй та гуманітарні партнери солідарні із народом України, який потерпає від коронавірусної хвороби, а також від соціально-економічних наслідків COVID-19 та наслідків, спричинених роками конфлікту на сході України", - додає Лубрані.

Нагадаємо, що сьогодні у районі ООС частково відновлюється робота КПВВ.

Як раніше повідомлялося в УНН, біля КПВВ “Мар’їнка” та “Станиця Луганська” з 6-ї ранку почали збиратися охочі перетнути лінію розмежування.

Також повідомлялося , біля КПВВ “Мар’їнка” зібралося близько 100 пішоходів серед них 70 осіб похилого віку. Бойовики повернули перше авто, яке проїхало на ТОТ.

Окрім того повідомлялося, що бойовики не пропускають людей через лінію розмежування.

Українські Національні Новини

Суспільство