ukenru
v-oon-rozpovili-pro-situatsiyu-z-poslablennyam-karantinu-na-donechchini-naperedodni-vidkrittya-kpvv

В ООН розповіли про ситуацію з послабленням карантину на Донеччині напередодні відкриття КПВВ

 • 18235 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. На території Донецької області здійснюють недостатню кількість тестів на COVID-19 для переходу на наступний етап послаблення карантину. На КПВВ продовжують забезпечувати заходи для безпечного введення в експлуатацію. Про це йдеться в звіті ООН щодо поширення COVID-19 на території України, передає УНН.

“Карантинні заходи поступово послаблюються у зв’язку з п’ятьма етапами, встановленими владою у стратегії виходу з карантину. Підконтрольні території Донецької області не відповідають вимогам щодо кількості тестувань, які необхідні для послаблення карантинних обмежень, однак перейшли на другий етап”, - йдеться у звіті.

Вказано, що хоча 10 червня і мають запрацювати КПВВ на лінії розмежування, однак не були забезпечені необхідні заходи для безпечного введення в експлуатацію.

“Гуманітарні організації продовжують активно співпрацювати з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій для забезпечення цих заходів, щоб гарантувати безпеку людей, які перетинатимуть лінію розмежування, а також працівників КПВВ”, - повідомляється у звіті.

Також повідомляється, що Донецька область не відповідає вимогам щодо кількості проведених тестів на COVID-19.

“Згідно з даними МОЗ, Донецька область відстає від загальнонаціональної вимоги щодо 12 тестів на 100 тис. мешканців, які мають проводитись щоденно. У них близько 9 тестів на 100 тис. В той час, як регіональні комісії з ТЕБ та НС мають ухвалювати рішення про перехід на наступний етап карантину, Донецька область вирішила переходити на наступний етап”, - зазначається у звіті.

Нагадаємо, Україна готується відкрити перші КПВВ на Донбасі після 10 червня.

Українські Національні Новини

Політика