ukenru
v-oon-dali-rekomendatsiyi-vagitnim-zhinkam-u-zvyazku-z-poshirennyam-koronavirusu

В ООН дали рекомендації вагітним жінкам у зв'язку з поширенням коронавірусу

 • 14803 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Організація Об'єднаних Націй надала рекомендації вагітним жінкам у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Відповідну заяву опублікувало Агентство ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров'я (UNFPA), передає УНН.

Так, на сьогоднішній день не існує наукових доказів щодо підвищеної сприйнятливості вагітних жінок до COVID-19.

"Однак вагітність приносить фізичні зміни, які можуть зробити деяких вагітних більш сприйнятливими до вірусних респіраторних інфекцій. Вагітним жінкам з респіраторними захворюваннями слід ставитись до лікування вкрай зважено через підвищений ризик несприятливих наслідків", - сказано в заяві.

Так, вагітним жінкам рекомендують вживати таких самих профілактичних заходів, як і іншим дорослим людям, щоб уникнути зараження, наприклад, уникати тісного контакту з тими, хто кашляє та чхає, часто мити руки милом з водою або протирати руки розчином на основі алкоголю, прикривати рота та носа тканиною або ліктем при кашлі та чханні та вживати у їжу ретельно приготовлені м’ясо та яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через коронавірус в світі 363 млн учнів і студентів не мають доступу до освіти

У ЮНІСЕФ вважають, що жінкам, які годують груддю, не слід відокремлювати своїх новонароджених, оскільки немає доказів, що свідчать про те, що респіраторні віруси можуть передаватися через грудне молоко.

Тож мати може продовжувати годувати грудьми, застосовуючи необхідні заходи безпеки:

Матерям, які мають симптоми захворювання, можна продовжувати годувати грудьми, але слід носити маску (в тому числі під час годування), мити руки до та після контакту з дитиною (включаючи годування) та чистити / дезінфікувати забруднені поверхні.

Якщо мати занадто хвора для грудного вигодовування, її слід заохочувати зціджувати молоко, яке можна давати дитині через чисту пляшечку та/або ложку. Під час зціджування також потрібно носити маску, мити руки до та після контакту з дитиною та прибирати/дезінфікувати забруднені поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дітей такий же ризик зараження коронавірусом, як і у дорослих - дослідження

"На даний момент не існує вакцини для запобігання або лікування вірусу, але рекомендується лікування його симптомів. Лікування вагітних з підозрою або підтвердженою інфекцією COVID-19 має забезпечуватися терапіями, рекомендованими ВООЗ для дорослих пацієнтів, у тісній консультації з їх акушерами або гінекологами", - резюмують в ООН.

Нагадаємо, що станом на 5:50 середи загальна кількість померлих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 4284 особи.

Українські Національні Новини

Здоров'я