ukenru
v-omelyan-poyasniv-rishennya-vidmovitisya-vid-likvidatsiyi-dak-avtodorogi-ukrayini

В.Омелян пояснив рішення відмовитися від ліквідації ДАК "Автодороги України"

 • 17238 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Рішення Кабінету міністрів припинити ліквідацію ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" і почати його реформувати зумовлено тим, що наразі немає приватних компаній, які готові взяти на себе утримання українських доріг у повноцінному режимі. Про це у коментарі УНН розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ви знаєте, причина дуже проста (рішення Кабміну припинити ліквідацію ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" і почати його реформувати - ред). Насправді у нас 170 тис. км доріг. Їх потрібно утримувати і навіть от у час зими належним чином чистити. Поки що немає приватних компаній, які готові це взяти на себе у повноцінному режимі. Тому ми вирішили припинити ліквідацію ПАТ ДАК, а перебудувати їхню роботу", - зазначив В.Омелян.

З його слів, згодом планується підрозділи ПАТ ДАК передати на обласний рівень.

"Потім у рамках децентралізації самого "Укравтодору" підрозділи ПАТ ДАК будуть передані на обласний рівень і потім кожна громада буде приймати самостійні рішення, чи вони будуть лишати їх у власності громади, чи вони їх приватизують, чи якісь інші шляхи, які будуть зручні. Це не перемога і не зрада, це просто оптимальний режим роботи", - сказав В.Омелян.

На засіданні 7 грудня Кабмін прийняв постанову щодо припинення процесу ліквідації ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України. Протягом місяця має бути розроблено та представлено план реформування компанії – відповідне протокольне доручення було надано урядом.

ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" було утворено 28 лютого 2002 року.

Українські Національні Новини

Економіка