ukenru
v-okupovanomu-sevastopoli-vveli-rezhim-pidvischenoyi-gotovnosti-cherez-defitsit-vodi

В окупованому Севастополі ввели режим підвищеної готовності через дефіцит води

 • 15954 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Окупаційна влада Севастополя ввела в місті режим підвищеної готовності через скорочення запасів води - ресурсу водосховища, якщо не буде великої кількості опадів, вистачить на 81 день. Про це повідомили журналістам у прес-службі міського уряду, підконтрольному Кремлю, передає УНН.

"У Севастополі введено режим підвищеної готовності у зв'язку зі скороченням запасів води. Відповідне рішення було прийнято сьогодні за підсумками засідання комісії з надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні, яке цитує видання.

За даними окупаційного уряду, в даний момент запаси Чорноріченського водосховища, від якого отримує воду майже все місто, становлять 16,8 млн куб м води. При цьому 7 млн ​​куб м - "недоторканний запас, нижче якого опускатися не можна".

"З урахуванням того, що до кінця року серйозних опадів не очікується, води вистачить на 81 день", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія виділила майже 250 млн рублів на розвідку підземних вод у анексованому Криму

Як відзначає видання, у рамках першочергових заходів проведуть роботи по заміні водопроводу, в першу чергу ділянок з великими втратами води, а також геологічні вишукування з метою пошуку та оцінки запасів підземних вод на території Севастополя. З наступного тижня планується перекидання води з озера біля гори Гасфорта. Садові товариства переводяться на зимовий режим подачі води, обмеження по подачі води в будинки в даний час не вводяться.

На більш далеку перспективу заплановано два великих проекти з організації припливу додаткової води в Чорноріченське водосховище, додає ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що з російського бюджету планується виділення Криму з резервного фонду додаткових асигнувань на "заходи, спрямовані на поліпшення ситуації з водопостачанням в Криму, що виникла в зв'язку з несприятливими метеорологічними умовами, зниженням запасів води у водосховищах". При цьому планується також виділення додаткових коштів Міноборони Росії для будівництва нових об'єктів водопостачання на півострові.

Нагадаємо, у Представництві Президента в Автономній Республіці Крим заявили, що Україна не повинна вирішувати проблеми з водопостачанням у тимчасово окупований Крим.

Українські Національні Новини

Політика