ukenru
v-okupovanomu-krimu-znovu-priyshli-z-obshukami-do-krimskikh-tatar-ye-zatrimani

У Криму знову прийшли з обшуками до кримських татар: є затримані

 • 15628 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Російські силовики у місті Бахчисарай в окупованому Криму провели обшук у будинку активіста "Кримської солідарності", кримського татарина Османа Белялова, а також затримали двох чоловіків, що вели відеозйомку обшуків. Про це на сторінці у Facebook повідомляє спільнота "Кримська солідарність", передає УНН.

"Стало відомо, що у Бахчисараї по вул. Моїсеєва проходить обшук. У будинку кримського татарина Белялова Османа Решатовича", - повідомили в спільноті.

Зазначається, що Белялов - активіст "Кримської солідарності", що займається соціально-побутовими проблемами сімей політв'язнів та бере активну участь в організації свят.

Крім того, повідомляється, що раніше Белялова визнали "винним в адміністративному правопорушенні", йому був призначений штраф у 10 тисяч рублів. Він звинувачується в участі в нібито "несанкціонованому мітингу" біля кафе "Салачик" у Бахчисараї 12 травня 2016 року. Тоді активісти зібралися біля кафе, дізнавшись, що російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар.

Так, на момент обшуку Османа вдома не було. Повідомляється, що на місці наразі перебуває велика кількість людей у масках: працюють співробітники поліції, ОМОН, Росгвардії.

"Співробітники силових структур затримали Селіма Тейфукова і Ельдара Умерова, які фіксували на свої мобільні телефони дії співробітників. Спочатку до хлопців підійшли співробітники поліції і попросили документи, і відразу ж люди в масках затримали активістів, обмеживши їм свободу пересування. Зараз вони перебувають у силовиків", - додали у спільноті.

Зазначається, що юрист Руслан Абдурашітов пізніше прибув до райвідділу поліції для надання правової допомоги затриманим біля будинку Османа Белялова молодим людям, які здійснювали відеозйомку дій силових структур.

Як повідомляв УНН, в окупованому Криму кримського татарина засудили на 12 діб за публікацію у соцмережі.

Українські Національні Новини

Політика