ukenru
v-okupovanomu-krimu-zaproponuvali-zbilshiti-kompensatsiyi-vkladnikam-ukrayinskikh-bankiv

В окупованому Криму запропонували збільшити компенсації вкладникам українських банків

 • 13535 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Підконтрольний Росії парламент Криму пропонує збільшити розмір компенсаційних виплат вкладникам українських банків. Про це повідомили в прес-службі підконтрольного РФ парламенту Криму, передає УНН.

На засіданні комітету із законодавства підконтрольного Кремлю парламенту депутати обговорили поправки до федерального закону, які стосуються захисту інтересів фізичних осіб, які мають вклади в банках і відокремлених структурних підрозділах банків, зареєстрованих і/або чинних на території окупованих Криму і Севастополя за станом на 16 березня 2014 року, вказали у підконтрольному Кремлю органі.

"Пропонується збільшити розмір компенсаційних виплат з 100 тис. рублів до 500 тис. рублів, а також поширити поняття вкладу на банківські вклади в дорогоцінних металах", - сказав голова комітету Сергій Трофимов.

За його словами, прийняття відповідних змін дозволить задовольнити понад 14,5 тисяч осіб, "які дуже потребують коштів".

Трофимов зазначив, що в разі прийняття змін федерального законодавства отримати компенсацію зможуть "громадяни РФ, які мали відповідні рахунки в Криму, але проживали на материковій частині Росії; фізичні особи, які не змогли надати повний пакет документів, що підтверджують наявність і розмір зобов'язань кредитної установи; громадяни, які уклали договір банківського вкладу з кримськими філіями українських банків після 2 квітня 2014 року; вкладники, які уклали договір банківського вкладу в дорогоцінних металах".

Тепер в підконтрольному Кремлю парламенті збираються передати правки на розгляд нижньої палати російського парламенту.

Як повідомляв УНН, після окупації Криму Національний банк України зобов'язав українські банки припинити діяльність на території півострова і Севастополя.

У 2015 році рада Федерації РФ схвалила закон про погашення боргів кримчан перед банками України.

Українські Національні Новини

Політика