ukenru
v-okupovanomu-krimu-tsilespryamovano-blokuyut-ukrayinske-radiomovlennya-pravozakhisniki

В окупованому Криму цілеспрямовано блокують українське радіомовлення – правозахисники

 • 14822 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. В окупованому Криму встановили нову телерадіовежу, що свідчить про цілеспрямоване блокування українського радіомовлення. У 7 населених пунктах на українських радіочастотах транслюють російські FM-станції. Про це повідомляє УНН із посиланням на моніторинговий огляд у вересні щодо прав людини в окупованому Криму, оприлюднений Кримською правозахисною групою (КПГ).

"У 7 населених пунктах на українських радіочастотах транслюють власні програми російські FM-станції. У 11 населених пунктах з 19 на окремих частотах зафіксовано одночасне мовлення двох станцій — української та російської. Поруч з КПВВ "Чаплинка" на окупованій території Криму встановлено нову телерадіовежу, що свідчить про цілеспрямоване блокування українського FM-радіомовлення російськими станціями", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, КПГ організувала у вересні моніторинг блокування провайдерами в окупованому Криму доступу до українських сайтів новин. Моніторинг засвідчив, що 9 провайдерів у 8 населених пунктах цілком блокують 25 українських сайтів і 1 соціальну мережу.

"Ці ж провайдери блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу, Хізб ут-Тахрір, "Свідків Єгови" й Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Крім того, ще щонайменше 3 українських сайти у цих провайдерів доступні лише частково", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією прокурора, в окупованому Криму дітям забороняють пропускати уроки з патріотичного виховання – вони співають гімн РФ, малюють президента РФ Володимира Путіна, в юнармії дітей змушують "давати присягу".

Українські Національні Новини

Політика