ukenru
v-okupovanomu-krimu-stalasya-avariya-z-gazovimi-turbinami-siemens-mintot

В окупованому Криму сталася аварія з газовими турбінами SIEMENS - МінТОТ

 • 11591 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. В Окупованому Криму сталася аварія у приміщенні Балаклавської ТЕС, де встановлено газові турбіни SIEMENS, які були завезені на півострів в обхід міжнародних санкцій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, передає УНН.

"Окупаційна влада приховує аварію з газовими турбінами SIEMENS, що завезені на територію АР Крим в обхід міжнародних санкцій", - зазначили у МінТОТ.

За інформацією міністерства, 30 серпня 2018 року виявлено ознаки руйнування даху одного із виробничих приміщень Балаклавської ТЕС, що будується поблизу міста Севастополь на тимчасово окупованій території АР Крим.

"Ділянка покрівлі даху розмірами 10х20 метрів прогоріла, про що свідчить зовнішній вигляд зруйнованої покрівлі та характерне задимлення", - розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Кримському титані" був порушений технологічний процес – МТОТ

У цьому приміщенні, як зазначили у МінТОТ, встановлено газові турбіни SIEMENS, які імпортовані в обхід міжнародних санкцій.

"Саме аварія стала причиною перенесення, вже втретє, запуску згаданої ТЕС в експлуатацію, а також обмеження енергопостачання на території АР Крим", - уточнили у прес-службі відомства.

За наявною інформацією, зазначена аварія сталася через порушення інженерних та будівельних норм персоналом ТЕС, а компанія SIEMENS не надала своїх фахівців для налагодження та запуску обладнання, поінформували у міністерстві.

У МінТОТ нагадали, що будівництво ТЕС здійснюється компанією "Тєхнопромекспорт" російської державної корпорації "Ростєх", яка перебуває під українськими та міжнародними санкціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімвикиди у Криму: показали "Кримський титан" з висоти пташиного польоту

Природний газ, який планується використовувати для виробництва електричної енергії Російською Федерацією, незаконно видобувається із родовищ на українському шельфі Чорного моря за допомогою плавучих бурових установок "Сиваш", "Таврида", "Петро Годованець", "Україна" ("Незалежність").

Нагадаємо, на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, сталася техногенна аварія. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП