ukenru
v-okupovanomu-krimu-nova-khvilya-masovikh-obshukiv-i-zatriman-vidkrito-provadzhennya

В окупованому Криму нова хвиля масових обшуків і затримань: відкрито провадження

 • 12228 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом проведення “силовиками” держави-окупанта масових незаконних обшуків у семи районах окупованого Криму і затримання кримських татар. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури автономії.

Цитата:

“Сьогодні, 17 лютого 2021 року, розпочато кримінальне провадження за фактом проведення “силовиками” держави-окупанта ряду одночасних незаконних обшуків у семи районах окупованого Криму та подальшого затримання представників кримськотатарського народу", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Кримінальні провадження розпочаті за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі). За вказані незаконні дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Що сталося

За даними руху "Кримська солідарність", вранці, близько 4 години, почалися масові обшуки в кількох районах Криму - в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Радянському районі Криму:

  • Махамадамінов Абдулборій Махамадін огли
  • Еюпов Азамат
  • Ялкабов Тимур Муміновіч
  • Федоров Олег
  • Ібрагімов Ернест
  • Сейдаметов Ленур
  • Шіхаметов Яшар

"Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Шіхаметов Яшар і Абдулборій Махамадамінов вже затримані співробітниками ФСБ після проведення слідчих заходів в їх будинках. Обшуки за місцем проживання Ернеста Ібрагімова і Олега Федорова тривають", - вказали у "Кримській солідарності" інформацію станом на 7 годину.

Вказано, що у російському ФСБ в окупованому Криму повідомили, що "обшук проводять у межах кримінальної справи. Родичам на місцях проведення слідчих заходів слідчі ФСБ заявили, що затриманим інкримінують статтю 205.5 КК РФ".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП