ukenru
v-okupovanomu-khersoni-u-pidvalakh-znakhodyatsya-58-ditey-sirit-ombudsmen

В окупованому Херсоні у підвалах знаходяться 58 дітей-сиріт – омбудсмен

 • 191302 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. У тимчасово окупованому рашистами Херсоні залишаються у небезпеці діти-сироти. Як повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram, в місті залишився дитячий будинок, де у підвалах під час обстрілів ховаються 58 дітей-сиріт, передає УНН.

Цитата

“На тимчасово окупованій території залишається будинок дитини у місті Херсон. За оперативною інформацією наразі у ньому 58 дітей. Вони тривалий час перебувають у підвальному приміщенні, ховаючись від обстрілів та бомбардувань військових російської федерації”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Наголошується, що адміністрація будинку дитини та Служба у справах дітей не можуть гарантувати безпечне переміщення дітей, оскільки не вдається домовитись про гуманітарний коридор з Херсонщини.

Діти та персонал стали заручниками російських окупантів. Їм не вистачає продуктів харчування, ліків, засобів гігієни. Російські загарбники не лише не дозволяють вивезти дітей, а й забороняють доставляти до міста гуманітарну допомогу.

Також омбудсмен додала, що в Україні на початок 2022 року функціонувало 35 будинків дитини системи Міністерства охорони здоров’я. Вже евакуйовано 20 закладів (вчора відбулась евакуація будинку дитини із м. Запоріжжя).

“Закликаю Міжнародний Комітет Червоного Хреста вжити всіх можливих заходів для відкриття безпечного гуманітарного коридору для евакуації будинку дитини з міста Херсон.

Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень РФ прав дитини в Україні”, – наголосила Денісова.

Доповнення

Через збройну агресію рф в Україні загинули 197 дітей.

В Україні створять реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення прав.

Українські Національні Новини

Суспільство