ukenru
v-okkupirovannom-krymu-prigovorili-yakoby-prichastnogo-k-energoblokade-krymskogo-tatarina

В окупованому Криму засудили нібито причетного до "енергоблокади" кримського татарина

 • 11393 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Окупаційний суд Криму на 10,5 років позбавив волі кримчанина Февзі Саганджі за участь в українському добровольчому батальйоні, нібито причетного до "енергоблокади Криму". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФСБ в окупованих Криму, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Окупаційний суд в Севастополі виніс вирок 24-річному Февзі Саганджі, якого підозрювали в "участі в незаконному збройному формуванні в цілях, що суперечать інтересам Російської Федерації".

"[Суд] визнав Саганджі винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у вигляді 10 років 6 місяців позбавлення волі", - йдеться в повідомленні ФСБ.

На думку ФСБ, Саганджі вступив до лав кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана, що діяв в прикордонних районах Херсонської області України.

Саганджі був затриманий в квітні 2018 року - йому інкримінували ч. 2 с. 208 ККРФ - організацію незаконного збройного формування або участь у ньому.

Нагадаємо, 20 жовтня в Генічеському та Чаплинському районах Херсонської області невідомі підірвали дві електроопори, які поставляли електроенергію в Крим.

Пізніше окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі органи ФСБ в окупованому Криму порушили кримінальну справу за фактом створення незаконного збройного формування "батальйон ім. Номана Челебіджихана" в Херсонській області України.

Українські Національні Новини

Політика