ukenru
v-ogtsu-vidzvituvalis-pro-pershiy-etap-likvidatsiyi-avariyi-gazoprovodu-na-poltavschini

В ОГТСУ відзвітувались про "перший етап" ліквідації аварії газопроводу на Полтавщині

 • 16305 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Оператор ГТС України здійснив схему-переключення подачі газу через ГРС "Куйбишево", щоб відновити газозабезпечення майже 3000 абонентів, які втратили його через аварію на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" на території Полтавської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Оператора.

"Оператор ГТС України здійснив схему-переключення подачі газу через ГРС "Куйбишево", щоб відновити газозабезпечення майже 3000 абонентів, які залишилися без газу після аварії на трубопроводі поблизу міста Лубни у Полтавській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники компанії працювали на місці аварії всю ніч і вже о 07:30 ОГТСУ проінформував Лубнигаз про готовність до відновлення газопостачання мешканцям Лазірки, Новооржицького, Райоера, Тарасенкового, Вишневого, Яблуневого, Воронинців, Черевків, Хорошків, Нового, Загребельного, Тимків, Пилиповичів, Несено-Іржавця, Полуніївки.

Окрім того зазначається, що транзиту газу до ЄС нічого не загрожує, потоки переключені через інші газогони і транспортування газу відбувається у штатному режимі.

Нагадаємо, розгерметизація газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” з послідуючим факельним горінням сталася 9 січня о 15:53 на полі поблизу села Халепці Лубенського району на Полтавщині.

Як підтвердили раніше у пресслужбі ГУ ДСНС у Полтавській області, раніше неподалік міста Лубни на Полтавщині стався вибух і виникла пожежа внаслідок розгерметизації магістрального газопроводу.

Як повідомлялося раніше в УНН, на місці аварії газопроводу на Полтавщині "факельне горіння" вже не спостерігається.

Українські Національні Новини

Суспільство