ukenru
v-ogkhk-vidnovili-robotu-vilnogirskogo-kombinatu

В ОГХК відновили роботу Вільногірського комбінату

 • 14309 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. В АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" відновили роботу Вільногірського гірничо-металургійного комбінату раніше запланованого терміну. Про це повідомляє прес-служба ОГХК, передає УНН.

"Зараз ми вже маємо достатній пул надійних клієнтів, з якими починаємо співпрацювати. Відповідно, це дає нам можливість відновити виробництво навіть раніше запланованих термінів", - повідомив Артур Сомов, заступник т.в.о. голови правління ОГХК.

Згідно з указом тимчасового в. о. голови правління ОГХК Пітера Девіса від 29 травня були припинені всі відвантаження сировини з ОГХК, оскільки відвантаження повинні були відбуватися за контрактами, укладеними колишнім менеджментом за цінами нижче ринкових. Крім того, існувала загроза несплати за здійснені поставки. Тоді склади Вільногірського ГМК виявилися заповнені, і було прийнято рішення про тимчасову зупинку виробництва до укладення нових контрактів на відвантаження продукції ОГХК.

"За період зупинки виробництва керівництву ОГХК вдалося знайти нових надійних контрагентів, співпраця з якими буде відбуватися на вигідних умовах в діапазоні середніх і вище середніх ринкових цін, що дозволить капіталізувати підприємство напередодні приватизації і забезпечить можливість поступово підвищувати зарплату працівникам філій", - йдеться в повідомленні ОГХК.

Контракти з новими контрагентами укладаються безпосередньо без залучення посередників і на умовах передоплати, можливість відстрочки платежів не передбачена. Ретельна перевірка підрядників виключає можливість існування будь-яких корупційних схем.

Об'єднана гірничо-хімічна компанія - один з найбільших в світі виробників титанової сировини. У 2018 році чистий прибуток компанії становив 114,9 млн грн, а вартість активів оцінювалася в 3,4 млрд грн. У ОГХК входять дві філії - Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК.

Українські Національні Новини

Економіка