ukenru
v-ofisi-prezidenta-rozrakhovuyut-na-pributtya-do-ukrayini-shesti-korabliv-z-vugillyam-do-kintsya-roku

В Офісі Президента розраховують на прибуття до України шести кораблів з вугіллям до кінця року

 • 22433 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. В Офісі Президента розраховують на прибуття до України близько 6 кораблів з вугіллям до кінця 2021 року, пізніше очікується прибуття 6-10 кораблів щомісяця. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в ефірі програми “Свобода слова”, повідомляє УНН.

Цитата

“На сьогоднішній день 2 кораблі вже знаходяться під розвантаженням у портах, ще близько 6 кораблів ми очікуємо до кінця грудня”, — сказав Шурма, додавши, що до кінця року запаси вугілля досягнуть 800 тис. тонн.

Деталі

Шурма наголосив, що в Україні достатній видобуток вугілля для забезпечення потрібної кількості палива на складах теплової генерації — до 1,3 млн тонн на місяць. Окрім цього, є стабільний імпорт із Польщі в обсягах 100-120 тис. тонн на місяць.

“Для того, щоб поновлювати ці склади, ми щомісячно будемо імпортувати від 6 до 10 кораблів”, — повідомив заступник керівника Офісу Президента.

Також він зазначив, що вугілля імпортують холдинг ДТЕК та ПАТ “Центренерго”.

Доповнення

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що сім кораблів із вугіллям мають прибути в Україну до кінця цього місяця або на початку наступного.

Раніше з’явилася інформація, що в Україні на складах — на 310,4 тис. тонн менше вугілля, ніж критично необхідно: усього є 447,9 тис. тонн вугілля. І що 62 енергоблоки на ТЕС — не працюють взагалі. 25 з них — через відсутність палива. На 4 АЕС експлуатуються 11 з 15 енергоблоків, 4 енергоблоки — на ремонті.

А раніше Росія відмовилася експортувати в Україну вугілля, яке використовують на ТЕС для виробництва електрики.

На тлі такої ситуації Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі. Можливість для імпорту електрики з РФ та Білорусі з’явилася з 1 листопада, після кількамісячної заборони та судової тяганини.

Українські Національні Новини

Політика