ukenru
v-ofisi-prezidenta-nazvali-umovi-dlya-zustrichi-v-normandskomu-formati-na-nayvischomu-rivni

В Офісі Президента назвали умови для зустрічі в нормандському форматі на найвищому рівні

 • 8917 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Питання зустрічі лідерів країн нормандського формату постане на наступних переговорах радників чотирьох держав, але якщо домовленості зустрічі у п'ятницю не будуть виконані, зустріч глав держав не може бути проведена. Про це під час брифінгу сказав заступник керівника Офісу Президента України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

"Ми домовилися, що ми зустрінемось для того, щоб подивитися прогрес тих домовленостей, які ми досягли в липні. Ми плануємо це зробити десь в кінці літа. І дійсно – говорилося про те, коли наші лідери зможуть зустрітися. Загальна думка про те, що це має відбутися максимально швидко, але ми не можемо проводити зустріч лідерів, якщо ми не будемо бачити виконання певних досягнених домовленостей", - сказав Пристайко.

Він зауважив, що і раніше лідери країн нормандського формату зустрічалися не так багато разів.

"Її задача (зустрічі - ред.) — зафіксувати домовленості, які виконані, і намалювати наступні кроки, які лідери готові підтримати, і спрямувати діяльність своїх команд", - пояснив заступник Пристайко.

"Подивимось, яким чином за місяць буде виконано ті результати, про які домовилися ми четверо (у п'ятницю - ред.). Тоді будемо рекомендувати лідерам", - додав він.

Як повідомляв УНН, зовнішньополітичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії зустрілися у Парижі в п'ятницю, 12 липня, з метою відновлення роботи нормандського формату. 

В Офісі Президента вважають зустріч зовнішньополітичних радників у нормандському форматі, яка відбулась минулої п’ятниці, позитивною та продуктивною.

Українські Національні Новини

Політика