ukenru
v-ofisi-ombudsmena-zayavili-scho-situatsiya-z-covid-19-na-okupovanomu-donbasi-kritichna

В Офісі Омбудсмена заявили, що ситуація з COVID-19 на окупованому Донбасі – критична

 • 16799 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Ситуація на окупованих територіях Донецької та Луганської областей є критичною. Про це повідомив співробітник Офісу омбудсмена України Павло Лисянський, передає УНН.

"Ситуація на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей критична. В ОРДЛО лікарні переповнені, засобів індивідуального захисту в аптеках ОРДЛО не вистачає, обмежувальні заходи, такі як – соціальна дистанція, масковий режим та інше, не діють", - написав він.

За його словами, протягом всього 2020 року, окупаційні адміністрації РФ в ОРДЛО не припиняли процес паспортизації РФ для мешканців ОРДЛО та системно вивозили їх до Ростовської області для оформлення паспортів РФ.

"Наразі, в ОРДЛО ставлять три діагнози: ГРВІ, пневмонія, коронавірус. Людей з першими двома діагнозами відправляють по домівках, та справжню кількість хворих на коронавірус окупанти замовчують", - повідомив Лисянський.

Як повідомляв УНН, у Криму за добу 10 жовтня виявили 190 випадків зараження коронавірусом.

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 256 266 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 4 887  — летальні.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 188 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Суспільство