v-ofisi-henprokurora-povidomyly-khto-pidozriuietsia-u-vbyvstvi-viiskovopolonenykh-ukraintsiv-bilia-robotynoho

В Офісі Генпрокурора повідомили, хто підозрюється у вбивстві військовополонених українців біля Роботиного

 • 25350 переглядiв

Генеральна прокуратура України пов'язує розстріл українських військовополонених з 76-ю російською повітряно-десантною дивізією, посилаючись на перевірені докази. Розслідування цього злочину триває.

Офіс Генпрокурора підозрює в розстрілі українських військовополонених загарбників з із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії. Про це повідомив керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов в ефірі Радіо Свобода, пише УНН.

На цей час ми можемо підтвердити справжність відео. Нами були встановлені наші військовослужбовці, які були жорстоко вбиті. Більше того, ми зараз встановлюємо причетних осіб до цього злочину. Ми маємо припущення вважати, що до здійснення цього злочину має відношення 76-а десантна дивізія російської федерації. Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині

- сказав Юрій Бєлоусов.

Деталі

Юрій Бєлоусов зауважує, що воєнний злочин росіян біля Роботиного - це не поодинокий випадок, а системна поведінка загарбників. Він нагадав, що раніше протягом цього ж місяця саме біля цього населеного пункту в Запорізькій області був випадок використання українських військовополонених у якості живого щита.

Також керівник департаменту протидії злочинам зазначив, що в Офіс Генпрокурора встановив дані загиблих українських військових. Ця інформація буде оприлюднена після верифікації. 

Нагадаємо

Учора в мережі з’явилося відео чергового воєнного злочину росіян - страти трьох українських військових, які здавалися в полон. Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими військами українських військовополонених.

"Замало бути стурбованими": омбудсмен відреагував розстріл полонених біля Роботиного27.12.23, 18:07

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Меланія Трамп не з'явилася на сімейному різдвяному фото

     • 35760 переглядiв