ukenru
v-odnomu-z-ditbudinkiv-lvivskoyi-oblasti-zareyestruvali-spalakh-difteriyi

В одному з дитбудинків Львівської області зареєстрували спалах дифтерії

 • 279946 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. В одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області зареєстрували спалах дифтерії. Про це повідомив Центр громадського здоров’я МОЗ України, передає УНН.

Цитата

"В одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області, де також на утриманні перебувають люди, які мають інвалідність з дитинства, зареєстровано спалах дифтерії", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Під час проведення планового профілактичного обстеження підопічних інтернату у сімох з них було виявлено ознаки катаральної стадії дифтерії. Усіх їх госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Постраждалі перебувають у стані середньої тяжкості під постійним наглядом лікарів.

Наразі Львівщина має достатню кількість дифтерійного анатоксину, який за потребою застосують для лікування вихованців будинку-інтернату.

Спеціалісти Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели відбір матеріалу для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. Також триває вивчення їхнього вакцинального статусу.

Проведено дезінфекцію приміщень інтернату та камерне знезараження постелі. Зразки для подальших бактеріологічних досліджень передадуть до референс-лабораторії Центру громадського здоров'я.

Доповнення

У червні 2022 року в Австрії виявили два випадки дифтерії. Один чоловік помер.

Українські Національні Новини

Здоров'я