v-odesi-zatrymaly-shakhraiv-yaki-pid-vyhliadom-pratsivnykiv-sbu-vymahaly-hroshi-u-pryzovnykiv

В Одесі затримали шахраїв, які під виглядом працівників СБУ вимагали гроші у призовників

 • 22326 переглядiв

В Одеській області затримали групу зловмисників, які видаючи себе працівників СБУ та військкомату вимагали гроші у потенційних призовників. Про це заявила Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією нейтралізувало злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Зловмисники видавали себе за посадовців Служби безпеки та військкомату і "вибивали" гроші з потенційних призовників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяв "повернути з полону": у Харкові затримали шахрая, який ошукав дружину загиблого військовослужбовця

У відомстві розповіли, що чоловіки за різні суми "відкупу" фігуранти обіцяли потерпілим не притягувати їх до кримінальної відповідальності за нібито ухилення від мобілізації.

Наразі зловмисників затримано. Їх взято під варту і повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

- резюмували в СБУ.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Доповнення 

Зазначається, що комплексні заходи з нейтралізації банди проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону.

У відомстві розповіли, що затримані мали при собі фальшиве посвідчення співробітника української спецслужби для переконливості своєї "легенди". Правоохоронці зафіксували факт вимагання учасниками банди 20 тис. доларів з місцевого жителя.

У разі відмови платити – рекетири погрожували викраденням та фізичною розправою.

Нагадаємо

СБУ затримала киянина, який допомагав ФСБ завдати ракетного удару по київському університету та розвідував військові об'єкти; тепер йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімав роботу ППО в Одесі: СБУ затримала тіктокера

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Криму пролунали вибухи

     • 30031 переглядiв

    Армія рф атакувала дитсадок у Херсоні, є поранений

     • 23144 переглядiв