ukenru
v-odesi-za-novoyu-traditsiyeyu-vidbuvsya-vipusk-kursantiv-institutu-vms

В Одесі за новою традицією відбувся випуск курсантів Інституту ВМС

 • 53962 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. В Одесі відбувся випуск курсантів Інституту Військово-морських сил Національного університету "Одеська морська академія". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Близько півсотні курсантів 6-го курсу отримали перші офіцерські погони, кортики та дипломи за освітньо-кваліфікаційним рівнем "магістр", - йдеться у повідомленні.

Командувач національного флоту адмірал Ігор Воронченко привітав юнаків з отриманням первинного офіцерського звання та подякував батькам, керівництву і науково-педагогічного персоналу Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія" за почесну справу у формуванні справжньої еліти та професійного офіцерського складу ВМС України.

"Особливістю урочистих заходів було започаткування нової традиції у ВМС ЗС України – молодими офіцерам отримані лейтенантські погони одягали їх батьки", - сказано у повідомленні.

Окрім того, це перший випуск курсантів, які 5 років тому, коли в Україні вже тривало бойове протистояння російським окупантам, зробили свій мужній та свідомий вибір – захищати свою Батьківщину, додали у Міноборони.

Нагадаємо, в Україні в 2020 році планують створити Академію ВМС в Одесі.

Українські Національні Новини

Суспільство