v-odesi-vikrili-kompaniyu-yaka-postachala-v-rf-sirovinu-dlya-virobnitstva-lazernikh-pritsiliv

В Одесі викрили компанію, яка постачала в рф сировину для виробництва лазерних прицілів

 • 406236 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. СБУ викрила керівництво унікального українського підприємства з Одеси, яке постачала в росію сировину для виробництва лазерних прицілів. Про це повідомляє УНН з посиланням на СБУ.

Цитата

«Служба безпеки викрила керівництво унікального українського підприємства з Одеси на співпраці з країною-агресором. Компанія продавала ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі рф», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що зокрема, ці гази потрібні у процесі виготовлення лазерних прицілів для ворожих танків та високоточних видів озброєння.

«Українське підприємство – унікальне за своїми спроможностями, оскільки може доводити очистку інертних газів до понад 90%. Для прикладу, на території рф місцеві заводи дають лише 60% очистки. Саме тому ворог намагався зберегти контроль за українською компанією. Для цього у 2022 році фактичні власники установи, які є громадянами рф, формально перепродали її активи кіпрській фірмі та найняли для управління український менеджмент», - інформує СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині арештували підприємство російського бізнесмена Громова на 1 млрд грн

Зазначається, що для безперешкодного вивезення сировини замовникам до рф у березні минулого року російські бенефіціари зареєстрували афілійовану комерційну структуру на Близькому Сході.

«Саме ця фірма у подальшому закуповувала товар у представників одеського підприємства та переправляла його до росії. Під час обшуків на виробництві, в офісних приміщеннях та у помешканнях фігурантів виявлено документи із доказами протиправної діяльності», - йдеться в повідомленні.

Наразі керівнику українського підприємства повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
• ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
• ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві з квітня запрацює станція метро "Гідропарк"

     • 1158646 переглядiв

    У США озвучили побоювання щодо "мирного плану" Китаю - Bloomberg

     • 410552 переглядiв