ukenru
v-odesi-psevdoaktivist-vimagav-groshi-vid-biznesmena

В Одесі псевдоактивіст вимагав гроші від бізнесмена

 • 18377 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. В Одесі зловмисник, прикриваючись членством у громадській організації, вимагав гроші у підприємця. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУ Нацполіції Одеської області.

"Прикриваючись членством у громадській організації, зловмисник під вигаданим приводом перевірки законності будівництва торговельного павільйону призначив потерпілому зустріч, під час якої, погрожуючи знищенням майна, зажадав передати йому грошові кошти", – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, щоб "переконати" підприємця у серйозності своїх намірів, порушник організував біля його торговельного закладу мітинг, учасники якого пошкодили павільйон.

"Про подію чоловік повідомив правоохоронцям. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України", – прокоментували в поліції.

Першу частину "траншу" у сумі 800 доларів підозрюваний отримав в останніх числах 2018 року. Під час передачі решти грошей його затримали в порядку статті 208 КПК України. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, у Миколаєві зловмисники влаштовували штучні конфлікти, за "врегулювання" яких вимагали кошти у громадян.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП