ukenru
v-obsye-zasudili-instsenuvannya-vbivstva-zhurnalista-babchenka

В ОБСЄ засудили інсценування вбивства журналіста Бабченка

 • 10490 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір рішуче засудив інсценування вбивства  журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Про це він написав у своєму Twitter, передає УНН.

“Полегшення, що Аркадій Бабченко живий! Я шкодую з приводу рішення про поширення неправдивої інформації про життя журналіста. Держава зобов’язана надавати громадськості достовірну інформацію”, — написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інсценування вбивства Аркадія Бабченка потрапило на перші шпальти світових видань

Як повідомляв УНН, Комітет захисту журналістів закликав українську владу пояснити необхідність інсценування вбивства Бабченка.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі заявили, що хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання убивства.

Українські Національні Новини

Політика