ukenru
v-obsye-prokomentuvali-zaklik-rf-reformuvati-sistemu-sposterezhennya-za-viborami

В ОБСЄ прокоментували заклик РФ реформувати систему спостереження за виборами

 • 13191 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Спостерігачі ОБСЄ виконують свою роботу відповідно до мандату, який узгодженний усіма 57-ма державами-учасницями організації. Якщо всі вони консенсусом вирішать змінити даний мандат, тоді ОБСЄ змінить систему спостереження. Про це заявив в коментарі кореспонденту УНН прес-секретар Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Томас Раймер, коментуючи заяву РФ про необхідність реформування системи спостереження ОБСЄ.

"Ми працюємо і спостерігаємо відповідно до мандату, який був даний нам усіма 57 державами-учасницями ОБСЄ, і ми продовжуємо спостерігати відповідно до цього мандату. Якщо 57 держав-учасників консенсусом погодяться змінити цей метод, то ми будемо діяти відповідно до нового мандату. Ми просто діємо відповідно до наявного у нас мандатом", - повідомив він.  

Нагадаємо, раніше в четвер заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Росія наполягає на необхідності реформування системи спостереження ОБСЄ після недопуску Україною російських спостерігачів на президентські вибори.

Українські Національні Новини

Політика