ukenru
v-obsye-nadislali-lista-lavrovu-z-vimogoyu-zvilniti-sentsova

В ОБСЄ надіслали листа Лаврову з вимогою звільнити Сенцова

 • 9103 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Десір (Harlem Désir) сьогодні висловив стурбованість через продовження тримання під вартою українського кінорежисера Олега Сенцова, після того, як минулого тижня він надіслав листа Міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову із закликом переглянути справу. Про це йдеться в повідомленні на сайті організації, передає УНН.

"Я закликаю російську владу переглянути справу Сенцова і негайно відпустити його", - йдеться у листі Десіра до міністра закордонних справ РФ.

"Його тривале затримання є невиправданим і має сильний стримуючий вплив на тих, хто живе в Криму, хто має право вільно висловлювати свої погляди та думки. Його голос не має затихнути, незалежно від того наскільки критичним він може бути".

Нагадаємо, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням в підготовці терактів у Криму.

14 травня цього року він оголосив голодування. Таким чином Сенцов вимагає відпустити всіх українців, які перебувають у Росії і на території анексованого Криму.

"Я особливо турбуюсь про погіршення стану його здоров'я та морального духу після того, як він почав голодування", - додала Десір.

У своєму листі до міністра закордонних справ Лаврова представник ОБСЄ також відзначив повідомлення, що вказують на ряд порушень у судовому розгляді справи, а також тривожні повідомлення щодо тортур ув’язненого режисера, включаючи побиття, удушення та загрози сексуального насильства.

Як повідомляв УНН, у РФ оцінили стан голодувальника Сенцова як нормальний.

Українські Національні Новини

Політика