v-obkhid-straikariv-na-kordoni-v-ukrzaliznytsi-rozpovily-yak-kursuvatymut-kontreilerni-poizdy-z-furamy

В обхід страйкарів на кордоні з Польщею: в "Укрзалізниці" розповіли, як курсуватимуть контрейлерні поїзди з фурами

 • 40814 переглядiв

Укрзалізниця запустила свій перший контейнерний поїзд, що перевозить вантажівки до Польщі, який курсує зі Скнилова до Славкова, але працює над вирішенням питань для прискорення перетину польського кордону. Поїзд, підготовка якого зайняла два тижні, має 23 платформи з 13 тягачами і напівпричепами, і аналогічні послуги планується надавати і в зворотному напрямку.

"Укрзалізниця" відправила перший контрейлерний поїзд з вантажівками через кордон з Польщею. Про це повідомляє пресслужба компанії, передає УНН.

Деталі 

Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами. 

У відомстві розповіли, що поїзд курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща).

Митне та прикордонне оформлення вантажу проходить на залізничному прикордонному переході Ізов – Грубешів.

Наразі ще існують формальні питання щодо швидкого перетину польського кордону, і фахівці вже працюють над прискоренням процесу.

В Укрзалізниці також показали, як виглядають завантажені вантажівками потяги.

Доповнення 

Аналогічні рейси будуть організовані й у зворотному напрямку. Зі станції Славко фури прямують до місця призначення вже автошляхом. 

В Укрзалізниці підкреслили, що трансфер водіїв автівок з точки завантаження на залізничну платформу в точку розвантаження забезпечується автобусом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як блокада кордону впливає на ціни на внутрішньому ринку та коли поляки припинять страйк

Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" АТ "Укрзалізниця", у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland.

Нагадаємо

Страйк польських перевізників на кордоні триває з 6 листопада. Вони обмежили рух вантажного транспорту через українсько-польський кордон, заблокувавши найбільші пункти пропуску, у тому числі "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава Руська", "Дорогуськ-Ягодин", а пізніше були заблоковані пункти пропуску "Медика – Шегині" та Краковець-Корчова.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі