ukenru
v-novinskiy-vpevneniy-scho-sprava-proti-nogo-rozvalitsya-a-ukrayina-skochuyetsya-do-politseyskoyi-derzhavi

В.Новинський впевнений, що справа проти нього розвалиться, а Україна "скочується до поліцейської держави"

 • 3976 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Народний депутат, член фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський впевнений, що справа проти нього розвалиться в суді, оскільки побудовано на лжесвідчення двох ангажованих осіб. Про це він заявив в кулуарах Верховної Ради, коментуючи сьогоднішнє рішення парламенту, яким депутати дозволили зняти з нього депутатську недоторканність, передає УНН з посиланням на " 112 Україна ".

"Я точно знаю, що справа сфабрикована і справа сфабрикована на підставі двох лжесвідчень людей, які в цьому кровно зацікавлені. Тому все, що буде відбуватися і в досудовому розслідуванні і потім в суді - розвалиться. Я в цьому впевнений. Правда завжди переможе", - сказав нардеп зазначивши, що йому неприємно спостерігати за тим, як Юрій Луценко, перебуваючи на посаді генерального прокурора, "дозволяє собі брехати".

За його словами, в ході розслідування злочину про нібито позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка у справи змінилося 4 процесуальних прокурора, оскільки вони відмовлялися виконувати злочинні розпорядження, доводячи їм згори. Крім того, нагадав нардеп, Вишгородський райсуд чотири рази повертав в Генпрокуратурі справу стосовно співробітників спецпідрозділу "Грифон", які здійснювали охорону священика, за недостатністю доказів і відсутністю об'єктивного складу злочину.

В.Новинський також зазначив, що сьогоднішнє рішення парламенту створює прецедент і відкриває можливості для ГПУ і надалі фабрикувати справи проти неугодних режиму політиків.

"Ми скочуємося все далі і далі в поліцейську державу де все вирішується виходячи виключно з політичної доцільності ... Тому все це дає мені право стверджувати, що це політична справа з економічним підтекстом", - сказав нардеп.

Він також в черговий раз запевнив, що не має наміру покидати меж країни.

Як повідомлялося, парламент в четвер, 8 листопада дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського. За відповідне рішення проголосували 228 депутатів. При цьому Комітет з питань регламенту і роботи Верховної Ради засідав у справі депутата напередодні не підтримав відповідне подання ГПУ у зв'язку з недостатньою аргументованістю і недостатністю доказів провини депутата.

ГПУ звинувачує В.Новинського в тому, що він нібито був пособником в реалізації злочинного плану екс-президента Віктора Януковича щодо зміщення предстоятеля УПЦ митрополита Володимира з поста глави церкви. Новинський нібито був причетний до незаконного позбавлення волі секретаря предстоятеля Олександра Драбинко, який був замішаний в гучній справі викрадення черниць і в рамках якого особисто попросив забезпечити свою охорону боячись помсти з боку фігурантів злочину, на яких він дав викривають свідчення.

У свою чергу, В.Новинський спростовує всі звинувачення і каже про те, що, навпаки, допомагав Алекснадра Драбинко, маючи на це особисте благословення покійного митрополита. Нардеп упевнений, що справу проти нього сфабриковано і політично мотивоване.

Українські Національні Новини

Політика