v-nimechchyni-nemaie-mistsia-propozytsiiam-radykalnoho-islamu-nimetski-polityky-oburylysia-pislia-vystupu-predstavnyka-talibanu-u-kelni

Скандал у Німеччині: політики обурені через виступ представника Талібану у Кельні

 • 4009 переглядiв

Німецькі політики засудили появу представника Талібану в Кельні. Міністерство закордонних справ і Міністерство внутрішніх справ Німеччини розкритикували діяльність афганського посадовця в Німеччині

У Німеччині стався скандал, спричинений виступом на релігійному заході в мечеті міста Кельн афганського чиновника Абдули Барі Омара, який начебто "поширював пропаганду "Талібану". З критикою щодо появи та активності у ФРН чинного афганського чиновника висловилися представники МЗС та МВС країни. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Деталі

Представник "Талібану" викликав обурення в Німеччині після того, як стало відомо, що він відвідував мечеть у Кельні. МЗС Німеччини засудило виступ представника "Талібану", повідомивши, що не отримала інформацію про візит Омара до ФРГ, а також у відомстві наголосили, що віза члену "Талібана" не видавалась.

"Ми рішуче засуджуємо появу в Кельні представника Талібану Абдула Барі Омара", - йдеться в повідомленні МЗС.

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер також розкритикувала інцидент, заявивши в суботу, що "нікому не дозволено пропонувати радикальним ісламістам сцену в Німеччині".

"Ми захищаємо багатьох біженців з Афганістану від гніту Талібану. Їхнім функціонерам немає справи в Німеччині ", - зазначила Фезер.

Довідково

Наразі відомо, що представник афганської влади отримав візу в посольстві Нідерландів у Тегерані і за нею в'їхав до Європейського союзу (ЄС), оскільки Німеччина не визнає владу талібів в Афганістані.

Перед візитом до Німеччини Омар був у Нідерландах, де відвідав конференцію Всесвітньої організації охорони здоров'я в Гаазі. На заході він сфотографувався поруч із міністром охорони здоров’я Нідерландів Ернстом Кейперсом. Після скандалу в Німеччині Кайперс сказав, що шкодує про фотографію, і додав, що на той момент не знав, ким був Омар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина запропонувала ООН узяти під контроль ситуацію в Газі після закінчення війни - ЗМІ

Далі Омар прибув у Німеччину та відвідав захід у мечеті Чорвайлер на півночі Кельна, яка належить організації DITIB.

В цій організації заявили, про діючий дозвіл на релігійний захід в місцевій Афганській культурній асоціації, та неочікуваний візит гостя.  

"Всупереч договірній угоді, це стало політичним заходом, на який запросили невідомого нам спікера. Ми глибоко розчаровані тим, що нашою довірою скористалися таким чином", - зазначили в DITIB.

На відео, поширених у соціальних мережах, можна побачити, як Абдул Барі Омар, директор Афганістану з питань продовольства та наркотиків, виступає в мечеті у четвер, 16 листопада.

Нагадаємо

Німецька поліція у четвер, провела обшуки у 54 місцях, пов'язаних з Ісламським центром Гамбурга (IZH), у семи федеральних землях.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні готуються до реформи дошкільної освіти: деталі

     • 4212 переглядiв

    У Києві рекордно довго не було морозів

     • 25885 переглядiв