ukenru
v-nimechchini-v-trokh-aeroportakh-pochavsya-strayk-sluzhb-bezpeki

В Німеччині в трьох аеропортах почався страйк служб безпеки

 • 9874 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Співробітники служб безпеки трьох аеропортів в Німеччині - Дюссельдорфа, Кельна/Бонна і Штутгарта - почали в четвер попереджувальний страйк, яка порушить плани десятків тисяч чоловік. Як повідомило агентство DPA, вона триватиме добу, передає УНН.

В аеропорту Штутгарта страйк почалася о 03:00 (04:00 Київ), в інших двох - в 00:00 (01:00 Київ). Очікується, що протягом дня буде скасовано понад 500 рейсів. Страйк торкнеться в цілому 110 тис. пасажирів. Авіакомпанії просять клієнтів заздалегідь перевіряти статус рейсу через інтернет.

До страйку закликав профспілку Verdi - там вимагають підвищення зарплати і поліпшення умов праці для співробітників служб безпеки німецьких аеропортів. За оцінкою профспілки, Федеральна асоціація компаній, що надає послуги із забезпечення безпеки польотів (BDLS), належним чином не відреагувала на страйк, який в понеділок провели працівники берлінських аеропортів Тегель і Шенефельд. Тоді в результаті акції протесту в Берліні були скасовані десятки рейсів.

Як повідомляв УНН, у Франції один із засновників руху протесту "жовтих жилетів" Максим Ніколь запропонував своїм прихильникам провести операцію по масовому зняттю готівки з їх рахунків, що, на його думку, призведе до краху французької банківської системи.

Українські Національні Новини

Новини Світу