ukenru
v-nazk-obgovorili-programu-antikoruptsiynoyi-initsiativi-yes-v-ukrayini

В НАЗК обговорили програму "Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні"

 • 10761 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. В рамках реалізації антикорупційної угоди України з Європейським Союзом відбулася зустріч керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції з делегацією, яка займається впровадженням програми “Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні”. Про це УНН повідомили у прес-службі НАЗК.

Метою цієї антикорупційної ініціативи є посилення діяльності новостворених антикорупційних інституцій, контроль за реформами та розвитком громадянського суспільства. Спеціальний програмний офіс, який впроваджуватиме програму в Україні, розпочав роботу з 1 лютого 2017 року на чолі з Екою Ткешелашвілі.

Під час зустрічі були обговорені питання інституційного розвитку, технічної підтримки, імплементації європейського антикорупційного досвіду, навчання і зміцнення потенціалу, комунікаційної стратегії.

Програма розрахована на три роки і спрямована на посилення спроможностей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією – Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також забезпечення доброчесності працівників інших установ та органів юстиції.

Загальний бюджет програми – 16,34 мільйона євро.

Як повідомляв УНН, НАБУ закликало якнайшвидше створити антикорупційні суди.

Українські Національні Новини

Політика