v-nato-prohnozuiut-viinu-v-ukraini-shche-na-3-4-roky-oskilky-rosiia-hotova-zhyty-v-umovakh-voiennoi-ekonomiky

В НАТО прогнозують війну в Україні ще на 3-4 роки, оскільки росія готова жити в умовах воєнної економіки

 • 28792 переглядiв

НАТО прогнозує, що війна в Україні триватиме ще щонайменше 3-4 роки, оскільки росія готова підтримувати економіку війни, що вимагає довгострокової підтримки України з боку союзників після 2025 року.

У НАТО прогнозують, що війна в Україні триватиме ще 3-4 роки, оскільки росія готова жити в умовах воєнної економіки. Про це з посиланням на посадовця НАТО пише Голос Америки, передає УНН.

Деталі

У ході саміту НАТО у Вашингтоні високопосадовець альянсу заявив, що росія зможе витримувати життя в умовах воєнної економіки ще мінімум 3-4 роки, тому союзники України мають бути зосереджені на тому, що їм доведеться забезпечувати Київ у довгостроковій перспективі.

Маємо бути готові продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який вірогідно незабаром закінчиться. Він потребуватиме років цілеспрямованих зусиль

- сказав високопосадовець НАТО.

Оцінюючи здатність росії сприймати рішення влади про перехід економіки на воєнні рейки, посадовець НАТО зауважив – довгострокові наслідки будуть відчутними та значними для російської економіки. Але наразі російське суспільство готове до запропонованого йому способу життя.

Додамо

Високопосадовець альянсу також прокоментував наміри НАТО стосовно підтримки України. Зокрема, створення командного пункту у німецькому Вісбадені. За його словами, разом з оборонно-промисловими зобов'язаннями, це забезпечує стабільні джерела підтримки України.

Це механізм координації, за допомогою якого ми гарантуватимемо, що Україна отримає те, що їй потрібно, коли їй це потрібно, і забезпечуємо певну підзвітність, оскільки всі ми знаємо, що існує довгий список обіцянок, а те, що насправді з’являється на полі бою, часто відрізняється від озвученого

- сказав він.

Нагадаємо

Лідери НАТО збираються на ювілейний саміт у Вашингтоні, головним пріоритетом якого є підтримка захисту України від російського вторгнення, з метою координації допомоги та надання більшої кількості боєприпасів, засобів протиповітряної оборони та іншої допомоги.

Американські конгресмени очікують, що на саміті союзники погодяться дозволити Україні використовувати західну зброю для нанесення ударів всередині росії, в тому числі по її енергетичній інфраструктурі та нафтогазових родовищах, щоб зупинити військову машину кремля.

"Зміцнюємо наше ППО" - міністр оборони про обіцянку Patriot та SAMP-T на саміті НАТО10.07.24, 09:10

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація з водопостачанням на ТОТ Луганщини – критична

     • 17035 переглядiв