v-mkhp-rozpovili-pro-rol-silskogo-gospodarstva-u-vidnovlenni-ekonomiki-ukrayini

В МХП розповіли про роль сільського господарства у відновленні економіки України

 • 451357 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Сільське господарство стане локомотивом відновлення української економіки, а його основою – земельні ресурси країни, які мають максимально ефективно забезпечувати економіку країни надходженнями. Про це УНН розповів ​​керівник відділу земельних і майнових відносин компанії МХП Володимир Нагорний.

Деталі

За його словами, сільське господарство допоможе наповнити бюджет країни за рахунок надходжень від операційної діяльності та сплати податків до бюджетів усіх рівнів, що не пов’язані із операційною діяльністю.

Разом з цим, Нагорний зазначив, що є певні проблеми, які потребують вирішення. Зокрема, приховування бази оподаткування, тіньові схеми закупівлі та реалізації. Рішенням стане унеможливлення продажу зернових з використанням неофіційних розрахунків – боротьба з чорними трейдерами, які скуповують сільськогосподарську продукцію.

Окрім того, існує проблема, коли аграрії беруть в оренду землю фізичних осіб і не сплачують за це відповідних податків.

Цитата

“Цими землями користуються не безпосередні власники, а ті, хто має можливість посіяти, зібрати та реалізувати урожай, не сплативши жодної гривні офіційно. Відповідно, і розрахуватись за оренду землі з орендодавцем не сплативши податку на доходи фізичних осіб для таких аграріїв ніякої проблеми не має. ОТГ, які мали б отримувати 60% податку на доходи фізичних осіб (а це орієнтовно 500–700 грн/га), від цього страждають неабияк. Деякі намагаються впливати на ситуацію, а деякі взагалі не реагують, оскільки голови, які очолюють громади, досить часто саме і є такими аграріями і самі ж користуються можливістю залишити собі ті кошти, які вони мали б сплатити до місцевого бюджету. Складних рішень тут теж немає… Все може вирішувати Бюро економічної безпеки”, – зазначив Нагорний.

Він додав, що сама земля, яка може бути використана агровиробниками офіційно, має бути ними використана з максимально можливим ефектом для держави. Зокрема, землі державних підприємств, установ, організацій, яких в Україні близько 500 тис. га. За словами Нагорного, можливість передавати ці землі в оренду принесе бюджету приблизно 2,5 млрд грн.

Нагадаємо

В ООН оцінили вклад компанії МХП у продовольчу безпеку України під час війни. 

Довідка

МХП – провідний виробник курячого м’яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (“Наша Ряба”). Засновник компанії – Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер мер Обухова

     • 323425 переглядiв