ukenru
v-minregioni-zaproponuvali-zmini-do-zakonodavstva-pro-mistsevi-vibori

В Мінрегіоні запропонували зміни до законодавства про місцеві вибори

 • 12389 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода запропонував концепцію змін до законодавства про місцеві вибори. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

"Ми запропонували варіанти, як організувати систему місцевих виборів так, щоб у місцевих радах були належним чином представлені інтереси усіх жителів і громад, як знизити вплив центральних партій на місцеві вибори, і взагалі — як зробити вибори більш зрозумілими і справедливими. Тепер маємо час на обговорення і пошук найоптимальнішої моделі, яка буде прописана у відповідному законопроекті", - сказав В’ячеслав Негода.

За його словами, зміни до законодавства про місцеві вибори мають враховувати майбутні зміни до Конституції в частині децентралізації та базуватися на новому адміністративно-територіальному устрої.

"Розраховуємо, що народні депутати приймуть зміни до Конституції вже в лютому наступного року. Після цього можна буде затверджувати новий адміністративно-територіальний устрій на рівні громад і районів і на його основі приймати закон про місцеві вибори", — додав В’ячеслав Негода.

Заступник міністра також сказав, що система і організація місцевих виборів має бути прописана не у виборчому кодексі, а в окремому законі, оскільки має багато особливостей, а для децентралізації потрібні окремі правила обрання депутатів рад і голів.

Нагадаємо, "Слуга народу" просить швидше розглянути законопроект щодо виборів в ОТГ.

Українські Національні Новини

Політика