ukenru
v-medvedchuk-sprognozuvav-naslidki-vvedennya-vizovogo-rezhimu-z-rf

В.Медведчук спрогнозував наслідки введення візового режиму з РФ

 • 18088 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Бурхливе обговорення ініційованої "Народним фронтом" ідеї введення візового режиму з Російською Федерацією вийшло за рамки Верховної Ради і стало чи не топ-темою для адептів "партії війни" у владі. Про це в своєму блозі написав лідер Громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук, передає УНН.

"... Це питання не просто нaзріло, a перезріло", - зaявил секретар РНБО України Aлексaндр Турчинов. Повністю солідарний з ним міністр юстиції Павло Петренко, поспішив запевнити "партію війни" і її адептів, що "юридичний механізм готовий абсолютно" і "якщо буде політичне рішення, Україна готова". А нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко навіть запевняє, що для введення віз з РФ рішення парламенту зовсім не обов'язкове: "Таке рішення може прийматися Міністерством закордонних справ за погодженням з Президентом... Рішення Верховної Ради для цього не потрібне, для цього потрібна політична воля і тверезий розрахунок".

У те, що політична воля для введення віз з східним сусідом знайдеться, можна повірити - "партія війни", яка виступає за подальше загострення відносин з Росією, на українському політичному олімпі представлена ​​широко. А ось те, що прихильники введення візового режиму з РФ керуються "тверезим розрахунком", спростовується елементарним аналізом наслідків такого рішення для України, які можуть виявитися просто катастрофічними.

По-перше, цілком ймовірно, що у відповідь на введення Києвом візового режиму російською стороною будуть прийняті дзеркальні заходи. А це означатиме удар по мільйонах трудових мігрантів, які щорічно виїжджають з України на заробітки в Росію.

По-друге, буде перекрито велике джерело надходження грошових коштів в Україну. За даними Нацбанку, в 2016 році обсяг грошових переказів з Росії становив більше 935 млн дол. Ця сума практично дорівнює траншу МВФ, заради якого було проведено стільки антинародних "реформ" і який доведеться повертати з відсотками вже в найближчі роки.

По-третє, в Україні істотно зросте армія безробітних, що збільшить навантаження на держбюджет і знизить рівень життя десятків тисяч сімей.

До останнього часу у Києва вистачало здорового глузду не жертвувати інтересами національної економіки на догоду політичній доцільності. Однак після заборони неугодних російських ЗМІ, сайтів і соціальних мереж, після обмеження російськомовного мовлення в теле- і радіоефірі, після спроб заборонити УПЦ МП стало очевидно: русофобські настрої в українському політикумі беруть гору над здоровим глуздом.

"Візове питання" таке важливе для "партії війни" і у зв'язку з її планами зближення України з НАТО. На погоджувальній раді ВР глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, відстоюючи необхідність запровадження віз з РФ, говорив про візит Яценюка в США, про Україну як "нову надійну опору НАТО на східних рубежах" і про головну мету, яку переслідують "фронтовики" - "входження до альянсу"!

Політика уряду, спрямована на розрив торгово-економічних зв'язків з Росією і країнами ЄврАзЕС, вже обернулася для України колосальними втратами, привела до обвалу національної валюти (гривня знецінилася в 3,3 рази) і до зубожіння мільйонів українців. Крім того, будь-які спроби ввести візовий режим, тим більше аргументуючи це необхідністю перетворення України в форпост НАТО, унеможливлять реінтеграцію Донбасу.

Три роки єврореформ з усією очевидністю довели: замість вибудовування раціональної зовнішньополітичної стратегії, спрямованої на взаємовигідне економічне співробітництво з Заходом і Сходом, Київ обрав тактику зведення бар'єрів - тактику, яка руйнує економіку України і веде до втрати економічного суверенітету, перешкоджає реінтеграції Донбасу і посилює розкол в країні", - написав В.Медведчук.

Українські Національні Новини

Політика