ukenru
v-medvedchuk-retelno-zaymayetsya-zvilnennyam-ukrayintsiv-yak-v-rf-tak-i-na-donbasi-kreml

В.Медведчук ретельно займається звільненням українців як в РФ, так і на Донбасі - Кремль

 • 6676 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Тема обміну полоненими в Україні постійно обговорюється. Про це заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про те, чи можна очікувати активізації в процесі обміну полоненими, в тому числі громадян України, які перебувають на території РФ, передає УНН з посиланням на прес-службу "Українського вибору".

"Ця тема постійно обговорюється, і в рамках контактної групи вона піднімається, і її постійно Віктор Медведчук намагається тримати на плаву. Не все гаразд, не в усьому вдається досягти домовленостей, це дуже кропітка робота, нею займається В.Медведчук", - сказав Д.Пєсков.

Як писали раніше ЗМІ, спецпредставник з гуманітарних питань в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на сході України Віктор Медведчук, коментуючи перспективи повернення додому засуджених в Росії українців, заявив, що переговорний процес не припиняється.

"Я відкрито інформував ЗМІ, що веду переговори зі звільнення не тільки Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, а й Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших з керівництвом Російської Федерації", - сказав лідер "Українського вибору".

Нагадаємо, В.Медведчук з грудня 2014 року бере участь в переговорах з обміну утримуваних осіб. Він організував обмін і повернення додому більше 400 українців, серед яких військовослужбовці, бійці добровольчих батальйонів, мирні громадяни.

Під час "прямої лінії" з росіянами президент РФ Володимир Путін більше семи хвилин говорив про Медведчука, назвавши його "гарячим прихильником незалежності України".

Експерти вважають, що таким чином російський лідер повідомив про готовність шукати компроміси щодо "українського питання", а своєю довіреною особою в Україні бачить лідера "Українського вибору".

Українські Національні Новини

Політика