ukenru
v-medvedchuk-pro-primaru-tretogo-maydanu-abo-borotba-za-demokratiyu-po-amerikanski

В.Медведчук: Про примару "третього Майдану", або Боротьба за демократію по-американськи

 • 8742 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Акції радикалів і колишніх "коаліціантів" (нинішніх так званих опозиційних партій), інспіровані політиками, які сподівалися дорватися до влади, підштовхуючи країну до "третього Майдану", зазнали фіаско. Українці не підтримали політсили, які закликали боротися з владою, що загрузла в корупції і політичних чварах. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір — право народу" Віктор Медведчук, передає УНН з посиланням на блог політика.

"Про "феномен немайданих настроїв" народу, доведеного єврореформаторами до відчаю і злиднів, сьогодні багато пишуть і говорять політичні та навколополітичні експерти. Адже, згідно з соцопитуванням Ukrainian Institute for the Future від серпня 2016 року, 53,9% респондентів повідомили, що готові взяти участь у мирних акціях протесту", - сказав В.Медведчук.

"Чому ж українці не вийшли на мирні протестні акції? Відповідь проста. Без фінансування "вашингтонського обкому" протестні настрої народу швидко сходять нанівець. Ні для кого не секрет, що протягом багатьох років "боротьбу за демократію" помаранчевої команди" (зразка 2004 і 2014 років) спонсував Вашингтон. Ще в 2014-му на той час помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд визнала: за роки незалежності України США виділили їй 5 млрд дол. "на розвиток демократії"", - додав політик.

За його словами, цікаво те, що "інвестувавши" чималі кошти в "демократичні перетворення", адміністрація Барака Обами "анітрохи не переживала з приводу того, що Україна як і раніше залишається корумпованою країною, де згортаються демократичні стандарти, порушуються конституційні права громадян, де вбивають журналістів і переслідують інакомислячих. Борці за демократію з команди Б.Обами намагалися не помічати, що Україна знову стала на шлях авторитаризму і диктатури".

"Як виявилося, демократичні цінності та високі стандарти життя українського народу для США — порожній звук. Головне для західних "спонсорів" ― це те, що вони досягли своєї мети: отримали маріонеткову, керовану у "ручному режимі" команду, яка за кредити лихварів готова піднімати тарифи, приватизувати землю, за копійки продавати держмайно, заганяти народ в боргову кабалу. А тому у Вашингтоні постаралися забути, що метою їх діяльності була боротьба за демократію в Україні", - підсумував політик.

Українські Національні Новини

Політика