v-kiyevi-viluchayut-z-pereliku-ukrittiv-nepristosovani-dlya-tsogo-obyekti

В Києві вилучають з переліку укриттів непристосовані для цього об’єкти

 • 1143350 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. В столиці вилучають із переліку укриттів та електронних мап об’єкти, які за технічним станом або іншими причинами не можуть використовуватися за призначенням, найчастіше це стосується непристосованих для захисту населення підвалів житлових будинків, в яких проведені комунікації, повідомив голова КМВА Сергій Попко, пише УНН.

Цитата

"Згідно Розпорядження Київської міської військової адміністрації триває удосконалення Фонду захисних споруд столиці. Зокрема, однією з важливих частин системної роботи є вилучення з переліку укриттів та електронних мап укриттів об’єктів, які за технічним станом або іншими причинами не можуть використовуватися за призначенням", - заявив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами найчастіше, мова йде про підвальні приміщення в житлових будинках, які не пристосовані для захисту мешканців. В цих підземних приміщеннях розташовуються магістралі водопостачання, теплопостачання, електрощитові, теплопункти та інші комунікації. Або це окремі об’єкти, технічний стан яких небезпечний для людей.

"Тим часом опрацьовується питання щодо інших підземних приміщень для використання їх в якості укриттів", - додається в повідомленні.

Доповнення

Як нещодавно повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання до них доступу. Контролювати приведення укриттів в належний стан в країні за дорученням уряду буде міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін. У Києві протестували новітню електронну систему доступу до укриттів, вона має чотири незалежних варіанти відкриття дверей бомбосховищ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін підтримав оголошення догани Кличку через проблеми з укриттями: хто ще у списку

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі