ukenru
v-kistion-nazvav-energetiku-odnim-z-klyuchovikh-prioritetiv-spivpratsi-ukrayini-z-yes

В.Кістіон назвав енергетику одним з ключових пріоритетів співпраці України з ЄС

 • 11035 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Енергетика є ключовим пріоритетом міжнародної співпраці України, зокрема з Європейським Союзом. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон на форумі з енергобезпеки, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Енергетика залишається ключовим пріоритетом міжнародної співпраці України, в тому числі, з Європейським Союзом", - цитує прес-служба В.Кістіона.

"Зміни клімату, потреба в екологічній безпеці вимагають від держав усього світу переосмислення принципів розвитку енергетики. На перший план виходять відновлювані джерела енергії, ефективне споживання енергоресурсів, енергоощадні технології. Україна повністю підтримує глобальні тренди. Ми включені у світову енергетику як пазл у загальній картинці", - сказав урядовець.

Він зазначив, що низка міжнародних договорів, які підписала Україна, підтверджують принципову позицію нашої держави.

"Угода про Асоціацію з Європейським Союзом, Договір про створення Європейського енергетичного співтовариства, Меморандум про взаєморозуміння зі стратегічного енергетичного партнерства, Паризька Угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату підтверджують цивілізаційний вибір, який зробила наша держава. Це не просто документи. Від імені уряду України я відповідально заявляю, що наразі ми послідовно виконуємо умови цих документів, впроваджуємо світові практики у наш енергетичний сектор", - зауважив Володимир Кістіон.

За його словами, Україна є гідним гравцем на міжнародній енергетичній арені.

"Енергетична реформа – це пріоритет нашого уряду. Вже сьогодні у нас є фактичні здобутки, які представляють Україну як гідного міжнародного партнера в енергетичній галузі", - підсумував віце-прем’єр.

Нагадаємо, Міненерговугілля очікує ухвалення Енергостратегії до 2035 року найближчим часом.

Українські Національні Новини

Економіка