ukenru
v-italiyi-uzgodili-uryad

В Італії погодили склад уряду

 • 9078 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. В Італії узгодили кандидатуру на пост прем’єр-міністра та членів уряду. Про це повідомляє УНН з посиланням на Agence France Press.

"Ми домовилися щодо голови і міністрів уряду і сподіваємося, що ніхто не накладе вето на вибір, який представляє волю більшості італійців", - сказав лідер ультраправої "Ліги" Маттео Сальвіні, повідомивши про успішні переговори з лідером антисемітської партії "Рух 5 зірок".

Також відмічено, що лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо та лідер ультраправої "Ліги" Маттео Сальвіні не будуть прем’єром.

Сальвіні у майбутньому уряді має обійняти посаду глави МВС, а Ді Майо може стати або міністром праці, або міністром економічного розвитку.

Прем'єром же може стати майже не відомий професор права Джузеппе Конте.

Очікується, що партії оголосять про те, хто очолить уряд, на зустрічі з президентом Серджо Маттареллою. Маттарелла спершу має схвалити кандидатуру прем’єра, потім уряд має отримати підтримку парламенту.

Як повідомляв УНН, 8 травня в Італії переговори про створення коаліції зазнали невдачі, в результаті чого країна опинилася перед ризиком проведення нових виборів або створення нейтрального тимчасового уряду до кінця року.

Українські Національні Новини

Новини Світу